luizen aromapoux pranarôm etherische olie prolaurus aromatherapie neten neet luis

Terug naar school ! Hoe luizen ontdekken, behandelen en verwijderen ?

De besmetting van het haar door luizen wordt pediculosis genoemd en komt  véél voor bij kinderen.

Luizen zijn parasieten die zich maximaal 5 keer per dag voeden met het bloed van hun gast. Het zijn hun microbeten die de karakteristieke jeuk veroorzaken. Een vrouwtje kan gedurende haar leven tot honderd eieren leggen, neten genoemd. De draagtijd duurt slechts 10 dagen en de luis kan zichzelf na 18 dagen reproduceren. Het is daarom noodzakelijk om zo snel mogelijk te handelen, zodra het probleem wordt ontdekt.

Er is een overvloed aan preventieve of therapeutische oplossingen om van deze koppige parasieten af ​​te komen … maar de oefening is niet eenvoudig.

De anti-parasitaire kracht van sommige etherische oliën heeft hen tot belangrijke bondgenoten in de strijd tegen luizen gemaakt.  Veel families zijn dan ook blij dat ze het haar van hun kinderen hebben kunnen behandelen met krachtige aromatische moleculen.

Hoe luizen ontdekken ?

Zodra je kind te vaak aan zijn hoofd krabt, onderzoek je héél voorzichtig zijn/haar haar met een fijne anti-luizenkam (ultradunne kam die het haar één voor één “filtert”). Luizen nestelen zich meestal achter de oren en aan de basis van de nek. Let ook op neten die op roos lijken, maar moeilijker te verwijderen zijn omdat ze heel goed vastgehecht zijn.

Wat kan je preventief doen ?

In de preventiefase kan je voor 1 druppel etherische olie van lavendel of lavandin kiezen om elke ochtend voor het vertrek naar school op de slapen, rond de oren en nek te verspreiden.

Behandeling

Tot op heden zijn verschillende etherische oliën geïdentificeerd waarvan het biochemische profiel een anti-parasitaire werking mogelijk maakt : Tea Tree, Lavandin – echte of officiële lavendel, Geranium rosat, Palmarosa, Niaouli en natuurlijk Kruidnagel en Oregano.  Deze laatste 2 etherische oliën zijn biocide etherische oliën en moeten daarom voorzichtig gebruikt worden.

Pranarôm heeft een medisch hulpmiddel ontwikkeld dat voor 100% van natuurlijke en organische ingrediënten zonder neurotoxische en siliconenvrije insecticiden is gemaakt. In slechts 5 minuten blokkeert onze mix van extracten van kokosolie, plantaardige olie van abrikozenpitolie en etherische olie van Tea Tree, Lavandin, Anijs en Ylang Ylang, de ademhalingsgaten en stikken de luizen.  Ze hebben geen kans om zich te verzetten en te overleven !

Gebruik

Breng AROMAPOUX-spray droog op het haar en de hoofdhuid aan totdat het haar nat lijkt. Laat het minstens 15 minuten inwerken voordat je het haar wast. Breng vervolgens de haarkam door het haar om neten en dode luizen te verwijderen.  Doe de behandeling nogmaals indien nodig na één week.

Welke shampoo ?

Kies voor een veelvuldig gebruik shampoo of onze Aromapoux-shampoo op basis van etherische oliën (te gebruiken voor kinderen vanaf 30 maanden !).

Enkele praktische tips

 • Vermijd het wisselen van mutsen, sjaals, haar-elastieken en knuffels.
 • Was systematisch beddengoed en voorwerpen die in contact komen met het hoofd op 60 ° door 2-3 druppels Tea Tree etherische olie in uw wasgoed toe te voegen.
 • Vacuüm stofzuigen van tapijt. Leeg vervolgens de vacuümtank en maak deze grondig schoon.
 • Bind of vlecht lang haar.
 • Behandel het hele gezin tegelijkertijd.
Prolaurus - distributeur van kwaliteitsvolle natuurproducten

Natuurlijke, kwaliteitsvolle en wetenschappelijk onderbouwde oplossingen zijn de basisvereisten van ons productgamma. ProLaurus besteedt véél tijd en zorg in het vinden van merken die hieraan voldoen. Daarenboven zijn onze technische expertise, know-how en direct contact met de professionele klanten het DNA van ons bedrijf. Dankzij onze efficiënte organisatie kunt U op ons rekenen wanneer dat nodig is.

 • Top 3 berichten
 • Contact
 • PROLAURUS
 • Postbus 2, 4524 ZG Sluis (Nederland)
 • Zutphenseweg 55, 7418 AH Deveter (Nederland)
 • service@prolaurus.com
 • 06 11 29 04 50
 • Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info